Ben je ouder dan 18?

Terreno ligt in het hart van de Chianti Classico, net buiten het dorp Greve. Hier in het prachtige Toscane wordt al sinds de tijd van de Romeinen wijn verbouwd.


Terreno is biologisch gecertificeerd sinds 2014. Het landgoed heeft in totaal 150 hectare waarvan 20 hectare wijngaarden en 10 hectare olijfgaarden en de rest voornamelijk. We verbouwen klassieke Toscaanse druivenrassen met de koning van de Toscaanse cultivars, Sangiovese, voorop. Deze wordt gevolgd door Canaiolo en Colorino onder de rode variëteiten, en Trebbiano en Malvasia onder de witte. Een klein aantal internationale variëteiten vult de wijnbereiding aan en gemiddeld maken we 100 000 flessen per jaar.

Terreno is een modern landgoed in de traditionele Chianti Classico, volledig zelfvoorzienend wat betreft energie- en watervoorziening. Het wordt geleid door Sofia Ruhne, de tweede generatie in onze familie.  

Het wijngaardrestaurant van Terreno is geopend van het vroege voorjaar tot het late najaar. Hier serveert chef-kok elegante gerechten bereid met lokale ingrediënten en groenten uit onze biologische tuin. Onze wijnmakerij biedt een unieke omgeving voor alles van wijnproeverijen en privéfeesten tot bruiloften en speciale evenementen - aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Welkom in Terreno!

Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.