Ben je ouder dan 18?

Lands of Lagorai

Lagorai, dat Valsugana, de Fiemmevallei, de Cembravallei en Primiero tot aan het natuurpark Paneveggio Pale di San Martino omvat, is de grootste bergketen van Oost-Trentino. Bekend als het kleine Tibet in het hart van de Alpen, bestaat het uit ongelooflijke wilde landschappen, waar de mens zich nog klein kan voelen in aanwezigheid van de natuur. De exclusieve bijzonderheid is de veelheid aan meren, genesteld tussen metamorfe rotsen, bossen, muilezelpaden, grasvelden en alpenweiden. Terre del Lagorai ligt aan de voeten van deze reuzen, in Valsugana, een vallei die bekend staat om de authenticiteit van de dorpen, landerijen en berghellingen die je kunt bezoeken zonder ooit van de fiets te stappen. Onze duurzaamheidsfilosofie komt voort uit het respect voor traditie en natuur dat we koesteren. We zijn ervan overtuigd dat de vallei het potentieel heeft om te concurreren en te innoveren op economisch gebied, te beginnen met de aandacht voor haar kostbare sociale en ecologische hulpbronnen. Daarom worden al onze wijnstokken met liefde behandeld door lokale bioboeren en harmonieus in het landschap geplaatst, aangezien de afwezigheid van invasieve chemische behandelingen ze geschikt maakt om naast huizen te groeien. De verantwoordelijkheid van Terre del Lagorai is ook terug te vinden in het gebruik van braakliggende terreinen en reeds bestaande industriƫle gebouwen en economische circuits.

The Vineyards

Valsugana heeft een bekende roeping voor witte wijnen, vooral Chardonnay mousserende wijn, dankzij het juiste klimaat en de ligging. Ons wijnhuis test ook resistente wijnstokvariƫteiten, zoals Solaris, die onze duurzaamheidsmissie omarmt en al verrassende resultaten heeft opgeleverd op het gebied van aroma en excellente kwaliteit. Tot slot zijn de enige rode wijndruiven Pinot Nero, een ander succes voor ons wijnhuis. Het teeltgebied beslaat het heuvelachtige landschap van Telve, de stad Castel Ivano van zuid-west naar zuid-oost en de prachtige hellingen van de Sella vallei in Borgo Valsugana, voor een hoogte tussen 980 en 2300 voet boven de zeespiegel. Het gebied ligt op het zuidwesten.

The Winery

De mousserende wijn rest sur lie kamer is gelegen binnen de muren van Castel Ivano, oude prive-kasteel gebouwd in de XII eeuw op het voorgebergte van de berg Lefre. Het kasteel is een van de meest fascinerende en goed bewaard gebleven culturele locaties in Valsugana en is gemakkelijk te bereiken vanaf de belangrijkste lokale bezienswaardigheden.

Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru
1 tot 2 van 2 resultaten worden weergegeven

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.