Ben je ouder dan 18?

Since 1881, five generations of our Family have followed one another in guaranteeing and protecting continuity in the quality and style of Pio Cesare’s wines.

History

Pio Cesare produceert al 135 jaar en vijf generaties lang wijnen in zijn oude kelders in het centrum van de stad Alba.

Het wijnhuis Pio Cesare werd in 1881 opgericht door Cesare Pio. Hij was een zeer succesvolle ondernemer en werd geïnspireerd om een kleine en selecte hoeveelheid wijnen uit de heuvels van Barolo en Barbaresco te produceren voor zichzelf, zijn familie, vrienden en klanten. Cesare Pio was toegewijd aan het terroir van de Piemonte regio en aan het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit.

In de loop der jaren bouwde Cesare Pio een bloeiend bedrijf op.

Zijn ondernemersgeest moedigde hem aan om in het begin van de 20e eeuw door heel Europa te reizen om de wijnen van Pio Cesare bekend te maken en te promoten. Op zijn paspoort, dat trots wordt getoond in de wijnmakerij in Alba, staat het nummer 55.

Zijn zoon Giuseppe Pio, de tweede generatie, kreeg rond de eeuwwisseling een bloeiend wijnhuis. Hij zette de passie van zijn vader voort en investeerde in de uitbreiding van de kelders en de handel, waardoor Pio Cesare een referentiemerk werd voor de wijnen uit de regio.


In 1940 trouwde Giuseppe Pio's enige kind, Rosy, met Giuseppe Boffa, een jonge en bekende ingenieur uit Alba, die in die tijd een groot bedrijf in Milaan leidde.

Toen Italië het moeilijk kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog, besloot Giuseppe Boffa zijn baan in Milaan op te geven om zich te wijden aan de wijnmakerij Pio Cesare.

Dankzij zijn inspanningen verwierf het merk Pio Cesare bekendheid en bekendheid in binnen- en buitenland en werd het een van de meest gerespecteerde namen onder de Italiaanse wijnproducenten, met speciale aandacht voor de beroemde Barolo.Rosy en Giuseppe Boffa noemden hun jongste zoon Pio, ter ere van de achternaam van zijn overgrootvader. Pio Boffa, de vierde generatie, leidt en leidt het bedrijf vandaag de dag. In het begin van de jaren '90 vroeg Pio Boffa zijn neef Augusto om zich bij hem in het bedrijf te voegen.

De zoon van zijn zus, Cesare Benvenuto, is sinds 2000 actief als vijfde generatie en onlangs is de dochter van Pio Boffa, Federica Rosy, bij Pio Cesare gekomen, die de toekomst van de familie vertegenwoordigt.

Vandaag de dag reizen de familieleden uitgebreid naar meer dan 50 landen over de hele wereld, in navolging van wat Cesare Pio zelf deed aan het begin van onze geschiedenis - het promoten van de naam en reputatie van het Pio Cesare wijnhuis bij restaurants, hotels, wijnwinkels en wijnliefhebbers over de hele wereld.


Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru
1 tot 3 van 3 resultaten worden weergegeven

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.