Ben je ouder dan 18?

The Company

Het bedrijf Giarola is gevestigd in Palazzolo di Sona, in de provincie Verona, vlakbij het Gardameer, in regio's die geografisch gezien ideaal zijn voor de productie van Bardolino- en Custoza-wijn.
Deze morenen zijn van historisch belang en stammen uit het Quartair, toen het ijs zich terugtrok en fijn versnipperde rotsen en puin achterliet, omgevormd tot fijne klei, ideaal voor vintage wijnen.
Het milde en gematigde klimaat en de strategische ligging in het binnenland rond het Gardameer, waar kantachtige zonneschijn en zachte briesjes het juiste klimaat creëren voor een weelderige vegetatie, zijn de elementen die hebben geleid tot de d.o.c. en d.o.c.g. benamingen voor alle productiegebieden van het bedrijf.
Sinds 1923 wordt het land van de familie Giarola bebouwd met wijnstokken en in 1968 begon Umberto Giarola met de vinificatie van druiven.

In de afgelopen jaren hebben we veel ontwikkelingen en radicale veranderingen doorgevoerd.
Ze zijn allemaal gebaseerd op de filosofie die het bedrijf inspireert en die we kunnen samenvatten in het volgende concept: "Respect voor het milieu en liefde voor de natuur".
Door vast te houden aan deze principes is het bedrijf altijd in staat geweest om voorop te lopen en met de tijd mee te gaan.

Belangrijke voorbeelden zijn de totale vernieuwing van de wijngaarden en de implementatie van het dubbele gordijnenteeltsysteem met een dichtheid van 6.000 planten per hectare; het gecontroleerde irrigatiesysteem in geval van droogte om stress bij de wijnstokken te voorkomen en de kwaliteit van het fruit te behouden.

Het bedrijf heeft zwaar geïnvesteerd in land, machines en personeel, niet alleen om in aantal te groeien, maar ook om de technieken voor druiventeelt en wijnmaken te verfijnen.

De belangrijkste "figuren" van het bedrijf zijn Umberto, de vader en zijn zonen Michele en Valeriano. Umberto houdt toezicht op de verschillende productieprocessen en coördineert deze. Hij werkt met name in de wijngaarden en bij het wijnmaken zelf.

Valeriano houdt zich samen met zijn vader bezig met oenologische processen en de velden. Wat Valeriano betreft, hij werkt ook voor de verpakkingssector.
Tijdens de eerste fase wordt bijzonder belang gehecht aan de herhaalde analyse van de bodem en de bladeren om de aanwezigheid van alle voedingselementen die nodig zijn voor een evenwichtige ontwikkeling van de plant te controleren.

Heel belangrijk is de koude maceratie voor Custoza Elite en Garganega Monte Cristo tardy vintage.
Michele heeft een belangrijke rol: de commerciële ontwikkeling van het bedrijf. Hij bezoekt de beste restaurants en wijnwinkels in heel Italië en gaat ook naar Duitsland, Zwitserland en Canada om de aandacht te vestigen op onze producten.
Dit wekt hoop en ondersteunt een ambitieus project: het imago van Giarola wijnen wereldwijd op het hoogste niveau brengen, in direct contact met het bedrijf, om persoonlijk de kwaliteit van het product te garanderen.
De vereniging van traditie en innovatie biedt de consument een ruime keuze aan wijnen, in staat om het gehemelte van degenen die op zoek zijn naar hoge kwaliteit te bevredigen.

Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.