Ben je ouder dan 18?

Het Montecchiesi landgoed behoort tot de familie sinds 1980, toen de broers Giuseppe en Dario, zonen van de oprichter Augusto, aangetrokken door de grote Toscaanse wijntraditie, besloten om zich ook te wijden aan de productie van grote rode wijnen, in een gebied van uitmuntendheid voor dit type wijn.
Het was een grote uitdaging, want om dit landgoed te verwerven waren ze gedwongen om zichzelf te beroven van datgene waar ze het meest om gaven: om het te krijgen waren ze gedwongen om een deel van het landgoed dat ze hadden geërfd van hun vader Augusto te verkopen.

Overtuigd van het wijnbouwpotentieel van Cortona besloten ze om naast de bestaande Sangiovese nieuwe druivensoorten aan te planten, met als specialisatie de druivensoort die later bijzonder geschikt bleek te zijn voor deze bodems: Syrah.
Dankzij de intuïtie en het vakmanschap van de familie Dal Cero zijn we in de loop der tijd van het oorspronkelijke gebied uitgegroeid tot een gebied dat tien keer zo groot is als het oorspronkelijke gebied.
gebied uitgegroeid tot een gebied dat tien keer zo groot is en volledig gewijd aan de wijnbouw.

Als de Dal Cero familie aan de toekomst denkt, stellen ze zich iets voor dat geworteld is in het verleden, want dat is wat onze grootvader onze vader heeft geleerd en dat is wat onze vader ons heeft geleerd en dat is wat wij onze kinderen zullen leren.
Wij zijn het land dat we bewerken en de wijn die we produceren.

Op het Montecchiesi landgoed in Cortona, Toscane, in een gebied dat geschikt is voor zijn kwaliteiten, is een 'alberello' teeltproject aan de gang. Dit type teelt laat de plant groeien met een blootstelling van 360° aan licht en zon.
De natuurlijke en spontane groei van de plant wordt nog vrijer gemaakt door de strikt handmatige verwerking en zonder gebruik van chemische toevoegingen.

Het is een nieuwe manier om terug te kijken naar het verleden en het te versterken met de kennis van vandaag, de ervaring van vandaag en de kwaliteit van vandaag.
We wilden een extra verantwoordelijkheid op ons nemen: we besloten de integriteit van het project alleen met ons woord te garanderen.

De afgelopen jaren hebben we ons willen specialiseren in de productie van unieke rosés van hoge kwaliteit door het creëren van de Montecchiesi-lijn in rosé. De etiketten waaruit deze bestaat? Een mousserende wijn volgens de klassieke methode die we Camelý hebben genoemd, een rosé met intrigerende en bijzonder geurige noten die Miralý heet, en tot slot een riserva van Syrah-wijnstokken die volgens de alberellomethode zijn gekweekt en gerijpt in hout Versý in rozen.

Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru
1 tot 3 van 3 resultaten worden weergegeven

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.