Ben je ouder dan 18?

Roncà is een klein dorp op een paar kilometer van Soave, in het oostelijke deel van de gemeente. Soave is na Verona en het Gardameer de derde toeristische trekpleister van het Veronese gebied. Een deel van de bekendheid van het dorp Soave is te danken aan de gelijknamige wijn.
Velen geloven nog steeds dat het dorp zijn naam ontleent aan de wijn, die Soave wordt genoemd vanwege zijn goedheid. In werkelijkheid gaat de oorsprong terug naar de term Suebi, een klassieke term voor Svevi, een barbaarse stam die uit Oost-Europa kwam en zich hier vestigde in de nasleep van de ineenstorting van het Romeinse Rijk en de invasies die volgden. De locatie was ideaal, een rotsachtige uitloper aan de rand van de vlakte, met uitzicht op de Via Postumia, die zeker vlakbij passeerde.
Het dorp wordt vandaag de dag gedomineerd door een kasteel uit het Scaligera-tijdperk, waarvan de muren die het hele dorp omringen zich in concentrische cirkels ontrafelen. Vanaf de top van het kasteel heb je een adembenemend uitzicht over het omliggende platteland en de eindeloze wijngaarden.

De rondleiding door Soave kan alleen beginnen bij het kasteel. Hoewel de oorsprong teruggaat tot de vroege Middeleeuwen of misschien nog verder terug tot de Romeinse tijd, is de huidige vorm die van Cansignorio rond 1369. Het is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse militaire bouw, met zijn poorten, gekanteelde muren, ophaalbruggen en valhekken, wapenverzamelingen en de imposante donjon. Voor degenen die geen last hebben van hoogtevrees is het mogelijk om over de patrouillepaden te lopen vanwaar je kunt genieten van het omringende panorama.

De wijngaarden rondom de oude Corte Giacobbe liggen op de hellingen van twee uitgedoofde vulkanen, Calvarina en Crocetta: bodems over het algemeen van vulkanische oorsprong, bestaande uit lava en tufsteen, rijk aan micro-elementen.
In de wijngaarden van het landgoed worden Garganega, Durella, Pinot Nero en Pinot Grigio wijnstokken geteeld onder de zorgvuldige begeleiding van de familie Dal Cero.
De bijzondere geologische geschiedenis beïnvloedt op karakteristieke wijze de minerale en organische samenstelling van de bessen, wat bepalend is voor de uitgesproken aromatische en minerale kenmerken van de druiven en een aangename zuurgraad van de wijn.
Meer specifiek zijn de Crus di Corte Giacobbe wijnen het resultaat van wijngaarden die op de top van de vulkaan staan, in een bodem die gekenmerkt wordt door een hoog mineraalgehalte.

Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru
1 tot 3 van 3 resultaten worden weergegeven

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.