Three wineries, one land, one fine wine : Tresoro !! Lees meer..
Drie wijnmakers, één land, één goede wijn : Caiarossa, Duemani en Tenuta Prima Pietra hebben de handen ineengeslagen om de essentie van Riparbella, Toscane, een klein dorpje met uitzicht over de Toscaanse kust, op een steenworp van de Tyrreense zee, uit te drukken.
We deelden allemaal eenzelfde verlangen : laat iedereen een plek verkennen en ontdekken dat wild wordt gehouden en dat nog bij niemand bekend is. Deze wijnen worden gekenmerkt door een grote elegantie en een uitzonderlijk expressie. Deze kenmerken zijn afkomstig van de unieke zeebries, de uitstekende hoogte, de sterke helderheid en de belangrijke variëteit van onze bodems.
De oogst van 2017 zal worden herinnerd als extreem droog en heet, gekenmerkt door een lage productie. De winter was mild met gemiddelde seizoensregens. De lente was behoorlijk warm met weinig regen. In de zomer viel er geen regen, gelukkig werden de wijnstokken gekoeld door de enorme temperatuursschommelingen die we 's nachts konden ervaren. De regen kwam uiteindelijk in de eerste helft van september, dit verlaagde de temperaturen en creëerde uitstekende omstandigheden voor de oogst.
James Suckling : 96
' Gorgeous aromas of crushed stone, blueberries, light chocolate and hints of coffee beans. Full body. Round and very polished tannins and a flavorful finish. Shows wonderful length. This is a new wine that is a blend of wine from Caiarossa (cabernet sauvignon), Duemani (cabernet franc) and Prima Pietra (merlot). Drink or hold. Only 3,000 bottles. '
James Suckling
Robert Parker : 91
' This joint effort between three of the area's best wineries—Caiarossa, Duemani and Tenuta Prima Pietra—is a tribute to the coastal Tuscan town of Riparbella. Caiarossa contributed the Cabernet Sauvignon, Duemani the Cabernet Franc and Prima Pietra the Merlot. There is an intense and inky color to the 2017 Tresoro that is loaded with saturation. Don't expect a whole lot on the nose initially, but you will find plenty of fleshiness and succulence in the mouth and a very nice, ripe taste overall, tempered by plenty of spicy French oak. Celebrate this wine and the province of Pisa with a typical cinghiale alla cacciatora: wild boar with red wine, greens, onions, carrots, celery and rosemary. '
Monica Larner
Three wineries, one land, one fine wine : Tresoro !!
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen