De Brunello di Montalcino 2018 drukt alle bijzonderheden van het uitdagende wijnjaar uit. Lees meer..
Castiglion del Bosco's Brunello di Montalcino 2018 is afkomstig van het unieke karakter van de Capanna wijngaard, gelegen ten noordwesten van Montalcino. De bijzondere kenmerken van deze wijngaard, zoals de natuurlijke isolatie, de hoogte en de bodem, die voornamelijk wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van kleischisten, geven deze kostbare wijn een verfijnde elegantie en een grote persoonlijkheid.
De wijnoogst van 2018 in detail
Het wijnjaar 2018 was een uitdaging voor mens en wijnstok. De koele en regenachtige lente maakte de vegetatie van de planten zeer intens. De teelt van het groen vereiste veel aandacht en werk om de plant vegetatief evenwicht te laten bereiken. Deze klimatologische omstandigheden hielden aan in het eerste deel van de zomer, gekenmerkt door koele dagen en zware regenval.
Het einde van de zomer was warm en droog, waardoor de vruchten goed konden rijpen, zij het iets vroeger dan normaal. De oogst begon in de eerste helft van september in het gebied Gauggiole, aan de noordkant van het landgoed. De druiven vertoonden een uitstekende zuurgraad en een vrij laag suikergehalte, perfect voor de frissere, meer levendige wijnen. De uitstekende rasuitdrukkingen en de zeer rijpe tannines resulteren in een zeer herkenbare Brunello met een duidelijke en unieke stijl.
Proefnotities
"De Brunello di Montalcino 2018 drukt alle bijzonderheden van het uitdagende wijnjaar uit. In het glas heeft de wijn een intense robijnrode kleur. De neus is zeer intens en diep, gekenmerkt door de typische geuren van de appellation: rijpe rode bessen, hints van zoethout, met een kruidige afwerking. De slok is complex en rijk, met een elegante en verfrissende, dankzij een uitstekende zuurgraad".
- Cecilia Leoneschi, oktober 2022
Benaming: Brunello di Montalcino DOCG
Druivensoort: Sangiovese 100%
Oogstperiode: september
Bodem: aanwezigheid van kleischisten en mergel
Hoogte: tussen 350 en 400 meter boven zeeniveau.
Opleidingssysteem: Guyot
Dichtheid: 5.000 wijnstokken/ha
Opbrengst: 60 q/ha
Vinificatie: 18 dagen in roestvrijstalen tanks bij 28°C
Rijping: 24 maanden in Franse eikenhouten barriques en 30-50 hl vaten.
Gemiddelde productie: 90.000 flessen in de maten 0,375 / 0,750 / 1,5 / 3,0 / 5,0 L
Alcoholpercentage: 15%.
De Brunello di Montalcino 2018 drukt alle bijzonderheden van het uitdagende wijnjaar uit.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen