De historische wijnmakerij van de familie Di Majo in Molise, in het noorden van de Gargano in de regio Ramitello rond Campomarino, sluimerde lange tijd totdat het een zeer goede reputatie verwierf buiten de grenzen van Italië. Tegenwoordig komen wijnen van de beste kwaliteit - geconcentreerd, modern en vers - overal vandaan. De jonge uitzonderlijke wijnmaker Alessio di Majo, ondersteund door de beroemde oenoloog Riccardo Cotarella, heeft zich toegewijd aan de bijna vergeten oude druivensoorten van de regio en heeft ze geholpen om een nieuw prestige te krijgen. Bij de Azienda Di Majo Norante ligt de nadruk op een aangenaam fruitige uitstraling en een geordende structuur. Dit varieert van de drinkvriendelijke witte wijnen tot de krachtige rode wijnen. Dat de druppels ook tegen een zeer gunstige prijs / kwaliteit verhouding op de markt worden aangeboden, heeft niet te maken met het niveau van de daar geteelde planten.
Alessio di Majo, een wijnboer die vaak tegen de stroom in zwemt, produceert wijnen die traditioneel vakmanschap combineren met moderne technologie. Hij heeft de hoge opbrengsten in de wijngaard en pogingen om smaak te standaardiseren opgegeven ten gunste van het zoeken naar kwaliteit en typiciteit. De losse, deels zandige bodems bieden samen met de zomerwind rond Campomarino bijzonder gunstige omstandigheden voor de wijnbouw. De planten gedijen op prachtige locaties die 85 hectare van het oude feodale eigendom van Marchesi Norante di Santa Cristina beslaan. De wijnstokken worden uitsluitend behandeld met organische meststoffen van organische en minerale oorsprong.
De baanbrekende beslissing om de meest geschikte klonen van autochtone wijnstokken te selecteren door hun aanpassingsvermogen aan de mediterrane bodem te bestuderen, is het uitgangspunt voor alle Di Majo Norante-wijnen. In het begin had de familie de rode rassen Sangiovese, Montepulciano en Aglianico, evenals Falanghina en Greco toegevoegd aan de klassieke rassen voor de productie van witte wijn. De traditionele rode variëteit Tintilia en de Moscato Reale voor de productie van een nobele Passito-wijn maakten later het portfolio compleet.
De wijnmakerij Di Majo Norante maakt al meer dan 200 jaar wijn van zijn eigen druiven, zoals blijkt uit de oude kelders onder de Piazza in Campomarino en in het oude familiepaleis daar. De passie voor wijnbouw, eerst geërfd door Luigi en vervolgens door Alessio di Majo, wordt beoefend in combinatie met een grote interesse in onderzoek en innovatie. Als onderdeel van ingrijpende moderniseringsmaatregelen werden de voorbereidingsfaciliteiten aangevuld met een graanschuur uit het jaar 600, die nu dienst doet als barrique-kelder.
"Di Majo Norante in de regio moet worden gelijkgesteld met het woord wijn. Deze inmiddels legendarische wijnmakerij heeft een grote invloed gehad op de innovatie van de wijnbouw in de regio." Gambero Rosso