Cantine Ceci is opgericht door Otello Ceci, een herbergier in wat bekend staat als de 'bassa parmense', een stuk laaggelegen land dat loopt van de Via Emilia - de historische weg die het centrum van Parma doorkruist - naar de Po-rivier naar de ten noorden van de stad.
Vanaf het begin was het wijnhuis een leider en visionair in de wereld van Italiaanse wijn.
Het begon allemaal in 1938 in de trattoria van Otello, waar gasten genoten van de beste pens in de provincie Parma en waar hij de Lambrusco verkocht die hij maakte van druiven die hij bij lokale boeren zou kopen.
Zijn zonen Giovanni en Bruno waren nog kinderen. Maar ze wisten al hoe opgewonden hun vader zou worden als het tijd was om tijdens de oogst op de druiven te drukken.
Het duurde niet lang voordat ze hun restaurant sloten, Cantine Ceci lanceerden en op avontuur gingen in de wereld van wijn.
Het was het begin van een traditie die in de loop van de jaren zou evolueren toen de gebroeders Ceci hun liefde voor druiventeelt, voor wijn en voor die poëtische borrelende vaten ontdekten die hun doelen en ambities inspireerden en vorm gaven.
Tegenwoordig zijn het de kleinkinderen van Otello die het familiebedrijf leiden: Alessandro, Maria Teresa, Maria Paola, Elisa en Chiara. Ze vertegenwoordigen de nieuwe geest van het wijnhuis terwijl ze blijven voortbouwen op de prestaties van hun familie in het verleden. Hun hoop is om een nog rijkere wijntraditie te creëren voor de volgende generaties.
Hun doel is om de appellatie alles te laten uitdrukken wat dit land te bieden heeft. Ze streven naar topkwaliteit met de producten die ze op de markt brengen. Het voortdurend reiken naar innovatie in hun producten, zowel in het smaakprofiel als in de verpakking. En ze verkopen hun mousserende wijnen en hun vlaggenschip Otello NeroDiLambrusco in een vierkante fles, een geheel nieuwe en unieke manier om de wijnen te presenteren.
De snelle uitbreiding van de wijnmakerij begon in de jaren negentig met de lancering van de Lambrusco Terre Verdiane, een wijn die hernieuwde interesse in de druivensoort wekte.
Dit alles en de diepe lokale wortels van de Ceci-familie houden Cantine Ceci nauw verbonden met de appellatie. Door deze relatie hoeven de familieleden van Ceci niet bang te zijn als het gaat om het uitbreiden van hun bedrijf. Ze werken elke dag samen, wetende dat ze in hun waarden geloven en dat geen van hen ergens anders zou wonen of werken.