Vanaf het balkon van Maso Belvedere kijkt men uit over de Adige-vallei. De Rotaliana-vlakte strekt zich recht voor je uit en de aanblik kan reiken van de berg Mezzocorona tot de Paganella, tot aan de Piramide van Monte Bondone, de berg van de stad Trento.
De naam " Bellaveder" komt voor het eerst voor in een Bisschoppelijke zegel uit 1767. Ons eerste etiket " A Burgo S. Michaelis ad Athesim Faedi ascendit per Mansum Bellaveder " komt hier vandaan.
In de jaren vijftig verwierf Dr. Maria Seppi het landhuis en de eerste 3 hectare wijngaarden. Vanwege de kleine afmetingen van het oorspronkelijke gebied, dat pas later werd uitgebreid tot de huidige 8 hectaren, noemden de lokale mensen het landgoed " Mas Picol ", wat klein landgoed betekent.
We hebben onze Teroldego naar deze appellatief genoemd, om te onthouden waar het allemaal begon. Aan het begin van de 20ste eeuw legde de schoonzoon van Dr. Seppi zich toe op de zorg van de wijngaard. In 2003 besloot hij naast het oorspronkelijke gebouw een ondergrondse wijnmakerij te realiseren. Sinds 2006 is het agronomisch en oenologisch beheer toegewezen aan de jonge Luca Gasperatti.
De Azienda Bellaveder bestaat uit 2 delen, Maso Belvedere an " San Lorenz " Vineyard. De 8 hectaren Maso Belvedere zijn opgebouwd uit 2 typologieën van terroir. Het benedenstroomse gebied wordt gekenmerkt door kalkhoudende substraat met een hoge aanwezigheid van dolomiet en een matig diepe leemachtige zandbodem. Het bovenstroomse gebied bestaat uit een diepere bodem, met een grote hoeveelheid klei en mergel, en een substraat dat bestaat uit een conglomeraat van mergel en rode slibstenen. De witte druivensoorten : Chardonnay, Pinot Blanc, Sauvignon en Gewürztraminer, worden geteeld volgens de traditionele pergolamethode. De methode zorgt voor bescherming tegen directe blootstelling aan zonlicht in de zomer en dus voor versheid.
In Valle dei Laghi, gelegen tussen het Gardameer en de Brenta Dolomieten, 600 mtr hoog op de wilde helling met uitzicht op het Cavedine-meer, strekt zich de wijngaard van San Lorenz uit, een modern leivormsysteem. De grote hoogte geeft frisheid en de kalksteen geeft aroma's en mineraliteit aan de druven Müller-Thurgau, Chardonnay, en Pinot Noir die daar rijpen.