It's Time for Lambrusco ...
Het is tijd om te vergeven en het goed te maken met Lambrusco !!
Mijn "bezoek" aan Emilia-Romagna. Hier proef ik de vaak verguisde, maar toch verkeerd begrepen Lambrusco. Als je er de laatste tijd geen hebt gedronken omdat je je de zoete ' aanval ' van lang geleden herinnert, raad ik je aan om het nog een keer te proberen. Ik bedoel, hey, als Emilia-Romagna ons zulke lekkere traktaties kan geven als Parmigiano-Reggiano-kaas, prosciutto di Parma en Modena balsamico-azijn, dan kunnen we een van de bekendste wijnen zeker een andere draai geven.
Lambrusco. Ja, Lambrusco.
Lambrusco is zowel de naam van de druif (eigenlijk een druivenfamilie) als een wijn uit Emilia-Romagna en wordt over het algemeen gemaakt in een licht sprankelende ‘frizzante'-stijl. De beste versies van vandaag zijn heerlijk droog en ver verwijderd van het zoete sap waar de wijn in de jaren 70 bekend om werd. Maar verwacht geen grote, gedurfde en complexe wijn wanneer je Lambrusco drinkt. Dit is een eenvoudige, leuke wijn die niet hoeft te worden bestudeerd en ontleed om ervan te genieten. Het is gewoon een fruitige verrukking die een frisse, scherpe zuurtegraad biedt die hemels past bij charcuterie en kaas. Het is ook een wijn die gedronken kan worden aan het zwembad of aan het strand. Zorg ervoor dat u de meest verse versie drinkt, want deze wijnen zijn bedoeld om jong te drinken.
Ook perfect te combineren in Cocktails ... It's time for Lambrusco !!
Bekijk ons gamma van Lambrusco !