Een Prosecco die het DOCG label draagt, maw het hoogste kwaliteitslabel. Evenwichting, Aromatisch, Gebalanceerd, ... Lees meer..
In 2009 werd de Prosecco DOCG officieel erkend door de Itliaanse regering. Door de creatie van deze aanduidiging, werd het productiegebied voor top PRosecco beperkt tot de provincies Valdobbiadene, Conegliano en Asolo.
Om de ' gegarandeerde ' etikettering toe te voegen, moeten de druiven die worden gebruikt voor deze wijn te maken, afkomstig zijn uit één van deze bovenvermelde dorpen.
De DOC daarentegen werd uitgebreid met een groter deel van de regio Veneto en omvat ook Friuli-Venezia Giulia, waar al geruime tijd prosecco wordt verbouwd.
Bottem line is : Prosecco geteeld in Asolo, Valdobbiadene en Conegliano is prosecco afkomstig vanop een heuvel, terwijl Prosecco die in het grotere Veneto en Friuli wordt geteeld, afkomstig is uit de vallei. De Prosecco op een heuvel moet met de hand worden gekweekt, omdat de hellingen van deze heuvels beroemd zijn door hun steile hellingsgraad. De Prosecco uit de vallei wordt over het algemeen machinaal bewerkt.
Er is veel meer speelruimte op het gebied van kwaliteitscontrole en landbouwreginmes in de vallei. In de heuvels daarentegen is de kwaliteit vaak veel hoger vanwege de meer rigoureuze landbouwpraktijken.
DOC : Gecontroleerde oorsprong zonder garantie
DOCG : Gecontroleerde en gegarandeerde oorsprong
Een Prosecco die het DOCG label draagt, maw het hoogste kwaliteitslabel. Evenwichting, Aromatisch, G..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen